KAWAN MAYA

Saturday, 31 October 2015

RAGAM ANAK 4 TAHUN

Bersembang dengan anak usia 4 tahun memang akan dapat banyak soalan dari jawapan.

Rimas? Stress? Nak marah? Ok... mmg ada perasaan itu. Dan selalu ada sesal selepas termarah si anak. Kadang kadang saya lupa, di peringkat ini akan banyak soalan dari si anak. Soalan bertubi tubi...dan biasanya soalan yang sama ditanya berulang kali.


Cuba jawab sebaiknya. Walaupun tak pasti apa jawapan yang patut diberi. Oh well..tengok pada soalan dia jugak. Kadang kadang terasa sel otak kurang active. Blur. Berkerut kening pun ada. Cuba bayangkan dapat soalan "kenapa raksasa tu mcm tu".. agak agak apa nak jawab?

Dalam process mendidik jiwa untuk lebih bersabar dan berubah. Bak kata ateh, berubah itu sesuatu yang susah. Tapi kalau tak cuba dan tak teruskan mencuba mana tahu berubah atau tidak.

Esok dah masuk sekolah lagi banyak soalan. Jadi, mama kena makan juga Omega Guard nak bagi sel otak active. Makan Vitalea untuk upgrade kesihatan dan makan b complex untuk nyah pra hipertensi... kita sama sama makan shaklee..

Untuk lebih sihat lebih cergas dan barulah lebih cantik.

Salam Mesra,
Breastfeeding-Holic cum Rakan Nutrisi Anda