KAWAN MAYA

Friday, 1 March 2013

Penangan Shaklee

Salam semua!
penat hari ni. Pertama kali rasa closing yang stress but it was s good experience. Seharian ai ke sana ke sini....my little one hantar rumah pengasuh. If not, non of my work will be completed.
Okay.....jalan sana jalan sini....terasa tak selesa sudah. Oh... Cik B bengkak!  pam semula jadi tak menyusu direct... Sakit yang biasa kena masa rayyan small baby. And alhamdulillah....sekarang dia dah setahun enam bulan ++ and susu badan masih cukup..masih meriah..dan masih rasa bengkak susu.
Syukur sebab supplemen shaklee yang ai makan ni sangat membantu.

ESP yang memang terkenal dengan khasiat utama membaiki sel. Selain itu, membuat kulit tumit ai yang kasar tu lembut....best tau dah takde rasa kesat kesat! boost tenaga ai yang duk selalu tido lewat. Mana tak nya....masa rayyan berjaga siang hari..mama kena duduk dgn dia diam diam. kena gusti dengan dia. Ai perlu energy okay. And malam, bila semua dah calm..dah titon...baru la selesa nak buat housechores.... ESP boost energy ai smpi la ai masuk tido. Time tido pulak my son akan cari "dedek"... tq esp for boosting my energy! kalau tak bole jadi zombie kampung pisang tau. And.. EsP buat susu nampak creamy..nampak pekat gitu!


Ai tambah makan alfalfa. Sehari ikut suka hati nak makan berapa biji hehehe. Sometimes 8biji..sometimes 3biji...ikut la kan :) as long as tak lebih 10biji... (kalau berani telan lah lebih hee) panas afafa ni. Tak cukup minum air, bole sembelit tau.

Ai makan alfalfa memang nak boost susu badan. Sebb dulu pernah cuba trial pack bf set (sblm join shaklee laa)...suka dgn alfalfa..sebbnya, cik B asyik penuh.... Ya allah, tak sangka..alfalfa jugak best utk resdung. Makan sambal belacan OK...makan udang OK..makan seafood OK...tak dijangka. Buang angin dengan jayanya. Berak? lancar beb!
And the best is bila  mr hero tanya ai makan apa sebab "lain feelnya" hahaha....oooppsss...18sx ok! hahaha... Alfalfa good utk husband and wife. Memberi tenaga lelaki dan memberi tindakbalas seperti kacip fatimah utk perempuan! isnt that awesome ladiezzz???!!

Sebut pasal set menyusu shaklee....dlam satu set ada a few.  ..
1. vita-lea
2. vitamin c
3. b complex
4. alfalfa
Ada budget lebih...tambah EsP!



tapi ai amalkan alfalfa dgn esp je...alhamdulillah sangat puas hati! tapi kepuasan berganda dapat full set tu!
memang betul, tak semestinya makan supplemen untuk boost susu. Perlu makan makanan yang berkhasiat! satu soalan ai utk readers.... TO THOSE YANG KERJA 5 HARI SEMINGGU...U MAKAN KAT KEDAI, U RASA U DAPAT FULL KHASIAT KE DARI APA YANG U MAKAN?? fikir fikirkan la ye......

Ai am sure semua mommies yang breastfeed akan suka dgn shaklee.... kulit sihat...badan cergas...hati ceria..

feel free to cari ai ye kalau nak cuba!
banyak yang u akan dapat...seperti
* free consultation
* free booklet about shaklee's produk dan ADA MACAM MACAM....

nak beli sendiri pun bole.... meh join AHLI

okaylah....see u all in my next entry....

xOxO [mood; gossip gurl]
i-shah | shaklee distributor | id 888805
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
hp: 017 2505401