KAWAN MAYA

Thursday, 28 February 2013

RESET MINDA [A]

"There are two kinds of failures: those who thought and never did, and those who did and never thought...."

XoXo
Isyah | pengedar sah shaklee | id 888805
call@sms | 017 2505401
www.facebook.com/isyahsabela

«« prevention is better than cure »»

Februari Berlalu Dengan Senyuman

Selamat siang semua!

Lama tau ai tak update blog. Ahaks...ada masalh PC. Baru tau bole update blog guna "semak-phone".....grrrrrrrr.... Nampak sangat rabun IT kan huhuhu...

Eh, u all dah cuba shaklee? Shuld try okay...sangat sangat berbaloi dengan duit yang u all keluarkan....

So, let say u all mahukan makanan tambahan/supplemen untuk;

»» IBU MENGANDUNG
»» IBU YANG MENYUSU BADAN
»» GOLONGAN TUA
»» GOLONGAN BELIA
»» GOLONGAN KANAK-KANAK

Untuk PELBAGAI MASALAH seperti;

»» DIET/OBESITI/BERAT TERLEBIH
»» MASALAH JANTUNG/DARAH TINGGI/KENCING MANIS/STROK/GOUT
»» RESDUNG/ALERGIK/ASTHMA
»» KESUBURAN/SENGUGUT/SEMBELIT
»» KECANTIKKAN KULIT LUAR DAN DALAM/AWET MUDA/GEBU/ANJAL

dan BANYAK LAGI....

Rerajin la contact Ai eh!

fb: www.facebook.com/isyahsabela
hp: 017 2505401
Shaklee distributor id 888805

Shaklee MESRA ALAM, SEMULA JADI & BERKESAN



Saturday, 9 February 2013

Sihat Sebelum Sakit

Salam semua.. Sihat? Ni sya copy sedikit cerita SIHAT SEBELUM SAKIT untuk kita semua...
-----------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum dan salam 1Dunia, hidup sihat sebelum sakit adalah antara lima perkara yang pasti akan hadir dalam hidup setiap manusia. Manusia  hanya dapat menilai harga sebuah kesihatan ketika diuji dengan kesakitan. Sakit akan datang tanpa diundang bila-bila masa tiada peringatan. Sakit itu bukan penyeksaan tetapi peringatan bagi manusia yang sentiasa ingat pada Allah swt.
Penyakit yang diderita seorang manusia menjadi sebab diampuni dosa yang telah dilakukannya termasuk dosa-dosa setiap anggota tubuhnya Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya, “Setiap getaran pembuluh darah dan mata adalah kerana dosa. Sedangkan yang dihilangkan Allah dari perbuatan itu lebih banyak lagi.” Sakit juga menyelamatkan insan daripada seksaan api neraka yang sungguh azab. “Rasulullah SAW juga bersabda, bahwasannya sakit kerana demam itu akan menghindarkan orang Mukmin dari seksa api neraka.” Sakit membawa manusia itu sentiasa mengingati ALLAH Tuhan Yang Agung lagi Maha Berkuasa.
Sabda Baginda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Setiap penyakit ada ubatnya, apabila ubat itu serasi dengan penyakit, maka ia akan sembuh dengan izin Allah.” (Hadis riwayat Imam Muslim)
Allah SWT berfirman dalam Surah al-Anbiya’, ayat 83-84 yang bermaksud: “Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ayub, ketika ia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Sesungguhnya Aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah saja Yang lebih Mengasihani daripada Segala (yang lain) Yang Mengasihani. Maka Kami perkenankan doa permohonannya, lalu Kami hapuskan penyakit yang menimpanya, serta Kami kurniakan kepadanya, keluarganya, dengan seganda lagi ramainya, sebagai satu rahmat dari Kami dan sebagai satu peringatan bagi orang yang taat kepada Kami (supaya bersabar dan mendapat balasan baik).”
Menurut Pro Dr. Hamka ada menulis dalam salah satu bukunya, “Bila kita diuji maka bersabarlah kerana sesungguhnya ujian itu adalah sebagai musibah disebabkan kurangnya ketaatan kita kepada ALLAH.” Mata kita akan terpaku saat mendengar pendapat daripada Ibnu Qayyim pula. “Kalau manusia itu tidak pernah mendapat cubaan dengan sakit dan pedih, maka ia akan menjadi manusia yang ujub dan takbur. Hatinya menjadi kasar dan jiwanya beku. Kerana itu, musibah dalam bentuk apapun adalah rahmat ALLAH yang disiramkan kepadanya. Ia akan membersihkan karatan jiwanya dan mensucikan ibadahnya. Itulah ubat dan penawar kehidupan yang diberikan ALLAH untuk setiap orang beriman. Ketika ia menjadi bersih dan suci kerana penyakitnya, maka martabatnya diangkat dan jiwanya dimuliakan. Pahalanya pun berlimpah-limpah apabila penyakit yang menimpa dirinya diterimanya dengan sabar dan redha.”
Apabila kita diuji dengan sakit kisah Nabi Ayub adalah kisah paling baik untuk dibaca berulang-ulang kali untuk jadikan motivasi dan mengambil semangat daripada ketabahan Nabi Ayub. Tidak terbanding sakit kita berbandingkan dengan ujian sakit yang dialami oleh seorang kekasih Allah SWT, Nabi Ayub as.  [credit : denaihati.com]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sakit itu datangnya dari Allah, Sihat jugak datang dari Allah.... mari kita sentiasa dekat kan diri dengan Allah! 

Salam sayang,
Isyah | shaklee independent distributor 888805 | www.facebook.com/isyahsabela | 0172505401



Monday, 4 February 2013

Omega Guard Shaklee

Selamat Malam :)
Dah makan malam? I belum...tak rasa lapar pun. Petang tadi minum ESP dengan Horlicks. Alhamdulillah...rasa kenyang! 
Nak share sikit tentang minyak ikan.. [laaaa..minyak ikan lagi ke?]  Banyak khasiat minyak ikan ni, atau nama penuhnya Omega Guard. 
Omega Guard keluaran Shaklee TIDAK HANYIR mcm certain certain minyak ikan kat pasaran. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee minyak ikan omega 3 yang lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

Khasiat minyak ikan sudah diketahui umum amat baik untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, melawan kolesterol tidak baik (LDL), meningkatkan kolesterol baik (HDL), membantu pesakit sendi, dan amat baik untuk pertumbuhan otak kanak-kanak.
Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Mereka yang terlebih berat/obesiti

Ok.. i stop hingga now. 
Insya'Allah kita sambung tentang khasiat omega ni di entry lain.
U fikir-fikirkan lah. Untuk anak2, untuk ibu bapa, untuk isteri/suami...untuk keluarga tercinta u all...

Tergerak mahu mencuba... u know where to find me :)
take care and love urself
isyah [017-2505401]
shaklee independent distributor 888805
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove

**u are welcome to use my ID anytime**


Menariknya February 2013

Assalamualaikum
Salam Sejahtera
Mesti semua sihat? Ok..sapa yang tak sayang anak? tak sayang diri? tak sayang family? Huhuhu...semua sayang! Bagus.. Kalau sayang, kita mesti mahukan yang terbaik buat semua kan termasuk diri.... 
Alhamdulillah... January 2013 berlalu dengan aman dan penuh seri. Masuk February 2013. Perjuangan saya belum selesai! 

Sepanjang Feb 2013, Shaklee buat promo Omega Guard.... Apa tu? Omega Guard ni minyak ikan yang baik..yang terbaik.. yang mana tidak bole dihasilkan oleh tubuh badan. 


Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semula jadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

Kajian membuktikan bahawa Omega-3 mempunya banyak khasiat kepada kesihatan, dari fungsi otak sehinggalah kesihatan jantung.

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Banyak lagi khasiat Omega Guard ni... Try one and will take always!
So...sempena promosi hebat ni, dapatkan 6 percuma 1!

Shaklee SENTIASA SELAMAT, MESRA ALAM DAN BERKESAN!

xoxo,
isyah [017-2505401]
shaklee independent distributor 888805
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove