KAWAN MAYA

Monday, 22 October 2012

Energizing Soy Protein Shaklee (ESP)


...HOT PRODUK...
itu la yang Energizing Soy Protein Shaklee (ESP)... ianya juga merupakan makanan utama dalam program Shaklee. Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Fungsi Energizing Soy Protein
  • membina dan perbaiki sel-sel tisu badan enzim dan hormon
  • kehamilan, penyusuan, stress, pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protein berkualiti
  • rambut, kuku dan kulit adalah daripada protein, protein berkualiti membantu memperbaiki kesihatan dan meningkatkan pertumbuhan yang baik
  • protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan
  • memberi tenaga
  • membantu mencantikkan, menegangkan, menganjalkan kulit
  • membantu memekatkan dan perbanyakkan susu

ESP bole diambil oleh mereka yang di bawah;
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Ibu dalam pantang
  • Mereka yang menghadapi kulit kusam, kering
  • Mereka yang ingin membina otot (body builder)
  • Mereka yang baru menjalani pembedahan - perbaiki sel, enzim, horm
  • Mereka yang ada gastrik
  • Mereka yang ingin menurunkan berat badan
  • Student/pekerja - sebagai pemberi tenaga (energy booster)
cara2 bancuh ESP

Basically satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu gelas besar air suam dicampur susu...well, mesti korang kata "tak kan bole bancuh dengan susu je..boring nye"...
jeng jeng jeng.. ESP ni bole dicampur dengan benda lain juga....yela, asyik yang sama je memang boring... so, bole dibancuh dengan........................
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena   
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)
Soft Reminder!!
Jangan bancuh dengan air panas kerana ia boleh merosakkan zat yang ada di dalam ESP

So, if berminat nak tau, nak cuba, nak apa saje....feel free to contact me for order and free consultation :)

Aishah
your  independent shaklee distributor
shaklee ID 888805
sms/whatsApp ~ 017-2505401
www.facebook.com/isyahsabela

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit