KAWAN MAYA

Friday, 17 October 2014

ESP - Shaklee Effect #2

Tak pernah rasa pun nak cuba ESP. Tapi masalah gastrik teruk asben gara gara dalam.tekak bengkak dan bernanah buat sya beli. Kesian kat asben. Lapar x makan. Minum pun payah. Moody je. Bayangkan la kalau tekak dh bernanah bengkak. Makan bubur tak lalu dah. Cakap pun x bole lelama. Ubat tahan sakit pun macam tak berapa nak tahan. Lama kami kat hospital..hampir 3 minggu.. On off jumpa anak.. Dh la masa tu dia masih menyusu dan campur.


Lps operasi buang nanah, asben ngadu lapar. misi bg susu. Asben ngadu perut pedih. Fuhh..perut dh masuk angin beb...bagi susu memang meraung la. Sya mintak mak shaklee sya belikan ESP. Rasanya dengan vit c masa tu.

Dapat je esp tu trus sya bawak ke hospital. Naik wad trus bancuh. Rasa sya bancuhan pertama 2 sudu ESP. Abis segelas...nampak lg asben duk tahan pedih perut. Yelah..mana on the spot dapat cover.Tak lama lps tu dia mintak lagi...bancuh lagi 2 sudu. And br la nmpk mood dia baik sekejap. Esknya dia mintak lagi. ESP tu jadi minuman wajib sepanjang kat hospital. Masa tu ilmu psl ESP ni tak berapa nak banyak..tak google pun yg protin ni rupanya bantu baiki luka juge. Cari utk gastrik je..

Tak sedau luka operasi dia nampak eloknye baik...kawasan yg kena tebuk elok bercantum..bila folo up kat pakar pun dia pun x banyak komen la.
Eh lupa nak cakap..mil ada dtg bWak sup ikan haruan tp asben x bole nk makan, perut sebu lagi. Dapat ESP tu memang best la..cover perut dari masuk angin. Cuma kena minum cepat jgn dh masuk angin.

Dan beberapa hari sblm raya haji 2012 dia discaj. Kat rumah masih minum ESP lagi sbb tak berapa nak selera makan lagi. Sya ada juga cuba esp..masa tu tak berapa nak geng dengan ESP ni. (∩_∩)

Dan sekarang kalau tengok balik kawasan yang kena tebuk bawak leher dia tu hanya nampak satu garisan halus.... Orang tak sedar pun pernah ada parut kat situ suatu masa dulu.

Maintain hensem trus... Dan alhamdulillah, ESP sekarang dah jadi feveret sya. Sebab esp pernah bantu sya untuk dptkan size M ...dn bila dh berjaya size M pregnant lagi :)
Menyusukan rayyan tanpa masalah..alergik rayyan sngt terkawal masa menyusu.

Sblm beranak tahun 2014, sya minum esp sblm ditolak ke LR. Sebab ESP ni sumber tenaga utk jangka yang lama jadi masa tunggu turn nak pindah ke wad sya bole duk mengemas beg kain baju. Dah naik wad sya bole angkut brg n baby untuk pindah katil dengan sendiri....

Dalam pantang seram nak minum ESP...minum lps seminggu. Sebabnya nanti cepat sangat bengkak susu. Marmet je kejenya. Kdg x tau nak makan apa..minum ESP pekat. Hahaha. Delima ketika pantang kononya. Tapi berbaloi minum pekat. Terasa kenyang perut.

Balik kampung sambung pantang..ESP wajib la kan. Sedapnya tu sampai kak ngah dan kawan dia jatuh hati dengan ESP ni.

Apa lagi nak dikata....tak cuba tak tau..dah cuba jatuh cintaaa teruss..!


ヾ(@^▽^@)ノ ESP memang best.




posted from Bloggeroid