KAWAN MAYA

Saturday, 27 September 2014

KE ZOO NEGARA KITA

4hb September 2014
Hari outing dengan anak anak. Ahaks..macam besar sangat dah anak anak. Pada hal sorang baru 3 tahun..sorang lagi baru 7 bulan. Apa apa pun...moment yang sangat best sebab kami asben and wife masing masing kerja ikut masa sendiri (´∀`)

Kali terakhir jejak zoo negara masa tu saya sekolah. Ya...zaman gila gila remaja lagi. Sekarang pun remaja, remaja purba.

Bersiar siar di Zoo Negara memang satu yang disebut Rayyan selalu. So, kami bawa. Puas kan hati. Jalan kaki tolak stroller pusing zoo negara.






Haiwan nampak macam banyak. Masa kami sampai, tengah hari. Masa untuk haiwan ni semua berehat...biasalah, manusia lepas makan pun letih ngantuk. Hihihi









why the bird like that mama

focus

hold his hand because he is a gift from Allah to us

Gambar banyak lagi. Nanti saya sambung upload untuk korang lihat. Nak masuk zoo negara harga skrg rm30...nak tengok panda total tiket rm50 utk dewasa.

(⌒▽⌒)
Salam ceria,
Aishah
0172505401
Rakan Nutrisi Anda

Monday, 22 September 2014

Testimoni Shaklee Collagen Powder

Ramai yang tau kepentingan Collagen kepada kulit. Kulit kusam antara tanda collagen berkurangan. Sakit sendi juga memberi tanda bahawa collagen antara sendi itu dah menyusut.

Shaklee Collagen Powder ini sangat istimewa. Selain mudah larut, ianya dibuat khas untuk Malaysia. Dan Shaklee Collagen Powder ini cepat beri kesan. Ada yang makan tak habis sekotak dah mula terasa kesan.



Ok.. ni saya nk kongsi sedikit kesan pengambilan Shaklee Collagen Powder. Mana tahu dengan testimoni ni hati korang tercuit ♥














Dari segi ketumbuhan rambut smpai la menggalak susu. Itu lah istimewanya shaklee collagen powder yang tiada pada collagen lain.

Tercuit tak hati? Kalaub tercuit teruja, jangan lupa dapatkan shaklee collagen powder korang ye.

xoxo,
Aishah
0172505401

Friday, 19 September 2014

Tanpa Kos

Salam ceria untuk semua....
Cuba belajar untuk senyum dan senyum dengan ikhlas kerana bila kita mampu senyum dikala dilanda masalah bak taufan, tanda kita redha.

Ok... jom mula. Senyum je.. satu sedekah tanpa kos.




salam jumaat untuk semua,
rakan shaklee anda
0172505401


Saturday, 6 September 2014

Untuk Ibu Ibu Yang Hamil

Selamat Hari Kemerdekaan Buat Semua. 
Well.. it is not too late to wish :)

Siapa pregnant? :) Tahniah you... Selepas berkahwin, seorang isteri akan lebih bahagia bila dapat tau diri hamil. Betul tak? Betulkan saya kalau silap.

Ok.. tak mau la cerita banyak... Entry hari ni nak share beberapa tips untuk Ibu Ibu hamil di luar sana.. 

  • bila sampai masa tidur, tidurlah dibahagian sebelah kiri badan untuk mengelakkan sekatan vena kava. Vena Kava  ni urat yang mengawal peredaran darah daripada bahagian bawah badan ke jantung.
  • elakkan berdiri dengan lama. 
  • untuk Ibu Ibu yang bekerja, masa rehat tu bole la baring sekejap.. atau sampai dirumah rehat kan badan dulu
  • masa tidur, naikkan kaki sedikit. Alas 2-3 biji bantal bantal letak bawah betis
  • pakai kasut yang sesuai dan selesa untuk bekerja atau jalan jalan
  • baju seluar jangan ketat. Pakaian biar selesa, longgar dan menyerap peluh.

  • minum air secukupnya ; ambil buah buahan berserat dan sayuran hijau

Simple Tips tapi sangat baik untuk ibu ibu hamil. 

Salam mesra,
rakan shaklee anda
0172505401
www.facebook.com/isyahsabela