KAWAN MAYA

Saturday, 18 January 2014

MAKANAN SEMASA PREGNANT

Salam uols :)
Malam ni nak cite sikit pasal sayur sayuran dan orang ngandung.
I ni lagi 2 bulan gitu nak bersalin. Nervous like a first time hahaha...

Ok... kembali pada sayur sayuran.

Sayur sayuran sangat kaya dengan serat. Pengambilannya dalam jumlah seimbang membantu wanita hamil daripada masalah sembelit yang biasa terjadi dari awal kehamilan hingga saat akhir. Malahan, kandungan vitamin dalam sayuran dapat membantu penyerapan zat besi. Dan wanita hamil dinasihatkan untuk mengelak dari memakan sayuran dalam kategori "sejuk" dan "tajam".

So... mana mana wanita yang tak makan sayur tu sangat la rugi huhuhu...
Tapi kan.. sepanjang pregnant kali ni, i takde masalah sembelit macam yang lepas. Alhamdulillah! I just konsisten pengambilan air, makan sayur, buah buahan dan yang gempaknya i tambah vitamin superb dalam jadual makan harian i.

OSTEMATRIX & VITALEA .... sangat best bagi melawaskan dan melancarkan process pembuangan air besar tau....

So lagi.... kalau rasa sembelit jangan ragu ragu tau. Gerenti tak rugi dan senyum senang hati.

Nak cuba?
Jangan malu malu cari i k. Boleh call atau sms... atau nak pm facebook i pun boleh je.

Next entry i cite lain ye ♥

Salam ceria uols,
Isyah
0172505401
Pengedar sah shaklee - id 888805
www.facebook.com/isyahsabela