KAWAN MAYA

Wednesday, 22 January 2014

Detoks Untuk Kurus

Selamat petang semua...
Dah makan petang? Ai mcm biasa... dunkin donut ku tala. Hahaha.

Ni ai nak share tentang detoks. Info ni ai copy dari sahabat, husnita husin. Dari facebook dia.

Dalam proses ingin menurunkan berat badan, perkara yang pertama sekali ingin dipastikan ialah mendetoksifikasikan segala toxic dalam badan. Sebelum ingin memulakan pengawalan kuantiti makanan, anda harus mendahului dengan detox.

Proses detox adalah dengan membersihkan usus dari segala toksin, lemak, dan lendir yang melekat di dinding usus dengan mengeluarkan pembuangan air besar.

Pentingnya membersihkan usus sebelum memulakan program diet adalah kerana untuk membenarkan segala nutrient-nutrien yg diperlukan badan akan diserap dengan lebih baik. Beberapa nutrient yang sgt memainkan peranan besar dlm penurunan berat badan ialah carbohydrate, protein, dan fibre. Manakala vitamin dan mineral adalah nutrient untuk keperluan tubuh badan untuk membesar dan memberikan kesihatan yang baik.

-------------

Jadi kalau ada angan angan nak kurus.... harusla detoks juga. Mari detoks dengan Alfalfa Complex Shaklee.

Hugs & kisses,
Isyah
Hp : 0172505401
Id: 888805
Fb : www.facebook.com/isyahsabela

Saturday, 18 January 2014

MAKANAN SEMASA PREGNANT

Salam uols :)
Malam ni nak cite sikit pasal sayur sayuran dan orang ngandung.
I ni lagi 2 bulan gitu nak bersalin. Nervous like a first time hahaha...

Ok... kembali pada sayur sayuran.

Sayur sayuran sangat kaya dengan serat. Pengambilannya dalam jumlah seimbang membantu wanita hamil daripada masalah sembelit yang biasa terjadi dari awal kehamilan hingga saat akhir. Malahan, kandungan vitamin dalam sayuran dapat membantu penyerapan zat besi. Dan wanita hamil dinasihatkan untuk mengelak dari memakan sayuran dalam kategori "sejuk" dan "tajam".

So... mana mana wanita yang tak makan sayur tu sangat la rugi huhuhu...
Tapi kan.. sepanjang pregnant kali ni, i takde masalah sembelit macam yang lepas. Alhamdulillah! I just konsisten pengambilan air, makan sayur, buah buahan dan yang gempaknya i tambah vitamin superb dalam jadual makan harian i.

OSTEMATRIX & VITALEA .... sangat best bagi melawaskan dan melancarkan process pembuangan air besar tau....

So lagi.... kalau rasa sembelit jangan ragu ragu tau. Gerenti tak rugi dan senyum senang hati.

Nak cuba?
Jangan malu malu cari i k. Boleh call atau sms... atau nak pm facebook i pun boleh je.

Next entry i cite lain ye ♥

Salam ceria uols,
Isyah
0172505401
Pengedar sah shaklee - id 888805
www.facebook.com/isyahsabela

Thursday, 16 January 2014

Review Alfalfa Shaklee

Salam semua..
Aga gareba? ni kata orang bugis bermaksud "apa khabar?"
jawabnya... "gareba madecing..." .. lebih kurang la macam tu.
Entry kali ni nak berkongsi review tentang Alfalfa Shaklee. Kesan kesan yang dirasakan oleh mereka yang makan alfalfa lalu diluah dalam bentuk kata kata. 

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Alfalfa Shaklee datang dalam 2 size yang berbeza ; Large 700 biji dan Small 330 biji.

700 biji / rm97.++ 

330bj / 53.++

Kebaikkan Alfalfa ni ada banyak.



Apa Kata Mereka Tentang Alfalfa Shaklee..... Jom kita baca sesama ye.

Alfalfa & Masalah Keputihan

Alfalfa & Hubungan Suami Isteri [ jamu moden gitewww]

Alfalfa sebagai penggalak susu badan



Alfalfa & Jerawat

Alfalfa & Resdung

Terbukti berkesan. Kita ni cepat sangat melatah gitu. Tak cuba tak tau lagi dah kata tak bagus dan yang seangkatan dengannya.....

Tepuk dada tanya selera...
Kalau nak cuba sikit, jangan segan segan call/sms/PM kat facebook ye. 

Suami beli untuk isteri
Isteri beli untuk suami
Anak anak beli untuk mak ayah

www.facebook.com/isyahsabela
Sms/wassup/call : 0172505401
Pengedar sah shaklee
Id 888805

Sunday, 12 January 2014

Ekzema Dan Shaklee

KULIT merupakan tisu nipis yang membaluti tubuh manusia dan merupakan antara bahagian badan yang cukup sensitif terhadap perubahan atau tekanan alam sekitar.

Antara penyakit yang sinonim dengan kulit ialah ekzema. Penyakit kulit ini boleh menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira umur, jantina, dan kaum. Dan mereka yang mendapat penyakit kulit ini ada kalanya mengalami kulit berair, berdarah, dan bernanah serta gatal di kawasan yang bermasalah.

Antara yang boleh dicadangkan kepada ANDA yang terkena ekzema ni adalah seperti senarai dan ianya adalah mengikut bajet anda:-
¤ omega guard
¤ mealshakes
¤ gla complex
¤ esp
¤ vitamin c
¤ vitamin e
¤ b complex
¤ alfalfa
¤ vivix
¤ herbal blend lotion
¤ basic H

ANDA ada ekzema? Mari kita cegah sebelum ia menjadi parah. Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di FB atau direct call/sms etc.

SHAKLEE BEBAS SINTETIK DAN SHAKLEE TERNYATA BERKESAN ♥

Salam ceria,
Isyah
Pengedar Sah Shaklee
ID: 888805
017 2505401
www.facebook.com/isyahsabela

Tuesday, 7 January 2014

ALFALFA SHAKLEE dan Khasiatnya

ALFALFA COMPLEX merupakan FORMULA SHAKLE SIGNATURE yang pada asalnya dibuat oleh Dr Shaklee sekitar tahun 1950-an. Alfalfa dikenali juga sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN, mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencecah 20 kaki ke dalam tanah.
Alfalfa Shaklee ditanam secara organik, bebas dari pestisid, herbasid dan hanya menggunakan bahan kompos atau baja bebas kimia.

Ia sangat membantu kaum wanita dan jugak lelaki. Untuk orang dewasa, remaja dan golongan tua.

Kelebihan Alfalfa:
1) tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
2)Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas. 
4) Membantu membuang angin dalam badan. 
5)Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 
6)Melegakan sakit sendi dan belakang 
7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shakleemengandungi minyak Peppermint)
9)Memberi kelegaan semasa haid 
10)Merawat arthitis (sendi )
11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema 
12)Mencuci usus bagi membuang toksik 
13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang 
14)Meneutralkan asid dalam badan 
15)Merawat masalah keputihan pada wanita 
16)Membesar dan menegangkan payudara
 17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
18)Memulihkan urat selepas bersalin
 19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
20)Meningkatkan stamina seorang suami 
21)Melegakan sembelit 

So, andai anda wanita yang baru lepas bersalin, elok sangat la cuba. Boleh boost susu dan merapatkan kembali apa yang longgar hehehe..
Pasti encik suami tertanya tanya...

Salam ceria ♥♥♥
Shakle independent distributor
ID: 888805
www.facebook.com/isyahsabela
PM/call/sms/wassup
Isyah
0172505401

Wednesday, 1 January 2014

Januari 2014 - Tahun Baru Again

Salam uols....
Tak sangka kan sekejap je dh 2014. Wow! Itulah tanda bumi sudah tua....masa bergerak sangat laju. Kedut dimuka juga sudah bertambah. Huhuhu... harus makan kolagen atau vitamin e atau vitamin C ni...

Dan juga harus upgrade vitamin rohani untuk jiwa yang cantik lagi gebu mulus. :)

Mesti semua BERAZAM... yo yo la korang hehehe... jangan marah :-)
Azam tanpa fokus hanya satu azam ..

Oraitlah... untuk kalian yang  berazam MAHU KURUS, MAHU BAIKI MASALAH KULIT DAN MAHU BAIKI TAHAP KESIHATAN SERTA NAK KURANGKAN MAKAN UBAT HOSPITAL...mari lah kita mencuba suplemen shaklee. MESRA ALAM, BERKESAN .. HALAL!
Dan untuk ANDA yang mahu menambah pendapatan jugak saya alu alukan kesudian anda... shaklee berbeza dari MLM yang lain kerana ia TIADA PAKSAAN DAN TIDAK PERLU LOAN SANA SINI.... hanya rm75 seumur hidup dan ada guide yang tak henti henti.

Dan saya, masih pengedar sah shaklee malaysia. Penghantaran seluruh Malaysia melalui pos laju, gdex & citylink.

Jom shaklee!

Salam tahun baru,
Isyah
0172505401
www.facebook.com/isyahsabela
Shaklee ID: 888805

♡♥♡ SELAMAT TAHUN BARU 2014 ♡♥♡