KAWAN MAYA

Friday, 13 December 2013

Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan Yang Selamat

Biasa dengar kan DHA....
Selalu iklan susu, disebut sebut DHA ni....

Meh kita story sikit...

DHA (asid dokosaheksaenoik) ialah sejenis asid lemak omega-3 berantai panjang yang boleh dijumpai dalam setiap sel dalam badan. Ia membentuk lebih 90 peratus daripada lemak omega-3 dalam otak, mata dan sistem saraf pusat. Oleh itu, DHA adalah penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf pusat, yang bermula dalam rahim ibu!

Semasa hamil, bayi memperolehi DHA daripada rahim ibu. Berapa banyak DHA yang diperolehi oleh bayi itu bergantug kepada jumlah DHA yang diambil ibunya.
Tetapi malangnya, ramai wanita mengandung tidak memperolehi jumlah DHA yang disyorkan dalam diet mereka dan DHA tidak didapati dalam kebanyakan vitamin pralahir yang mereka ambil.Oleh itu, kita boleh mengesahkan di sini pengambilan suplemen DHA oleh ibu mengandung dan menyusu (susu ibu), dengan ketaranya dapat meningkatkan paras DHA pada janin dan bayi.


Kajian menunjukkan pengambilan suplemen DHA oleh ibu mengandung akan memberi keberhasilan yang lebih baik terhadap perkembangan bayi, dari segi:
~ Penyelarasan mata dengan tangan
~ Kemahiran gerakan bermotor
~ Jangka tumpuan yang lebih panjang
~ Markah IQ yang lebih tinggi

Nota Cinta...::
Pastikan diet yang sihat dan seimbang semasa mengandung dan semasa menyusu adalah amat penting bagi kedua-dua ibu dan bayi. Selain daripada mengambil dos-dos DHA harian, ibu mengandung dan menyusu seharusnya juga mengambil suplemen pra lahir yang mengandungi lebih tinggi kalsium, zat besi dan asid folik untuk menampung keperluan yang sedang meningkat pada saat-saat penting ini, maka dengan itu memberikan bayi anda asas yang baik untuk memulakan hidupnya kelak.


OMEGA GUARD SHAKLEE & KandungannyaShaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

lebih DHA & EPA dari brand lain

sangat membantu anak anak

peranan DHA & EPA untuk otak

omega guard shaklee

antara kebaikkan nya
Selamat untuk ibu hamil dan bayi serta sangat membantu ibu ibu menyusu kerna ia mampu membakar lemak :))


Salam ceria,


0172505401
pengedar sah shaklee