KAWAN MAYA

Tuesday, 19 March 2013

Set Menyusu Shaklee

bila cakap pasal susu ibu...
mesti macam macam yang terlintas.. terfikir tentang susahnya, yang menentangnya, yang menyokongnya..mcm mana nak simpan..mcm mana nak buat stok.. macam macam kan.. 

berdoa kepada Allah..


Hampir semua ibu dah pasang niat nak bagi susu ibu dari masa baby dalam perut lagi. 
Yelah, susu ibu kan yang terbaik! Digalakkan bagi baby susu ibu SAHAJA sampai dia 6 bulan, tak payah nak bagi air kosong. Dalam susu ibu dah cukup air :)
Sya bangga sebab masih bagi anak sya, susu ibu. Dia dah setahun tujuh bulan! Yeah... orang keliling nak bising suruh tambah ahli.. kaung kuang... nanti la eh!

credit picture: google.com

Susu badan ni ada perasaan. Dari badan yang bernyawa. 
Semua yang negative akan mengganggu perjalanan susu ibu. Sebab tu lah, susu merundum..susu sikit..susu itu..susu ini..
Jangan susah hati ibu ibu semua! U all bole makan makanan yang boost susu. Ada banyak.. pilih jelah. Nak yang tradisional. Nak yang moden! tapi yang MAIN ;

a) hati kena ceria
b) fikiran mesti positive
c) makan makanan yang berkhasiat
d) minum air yang banyak      
e) sentiasa memohon pada allah semoga sentiasa dimurahkan rezeki

credit picture: google.com
 SHAKLEE ada jugak untuk boost susu badan. Ada 2 pilihan yang utama. 

set 1
Dalam SET 1, ada B COMPLEX, VITA-LEA, VITAMIN C DAN ALFALFA COMPLEX.


set 2
Dalam SET2, ada B COMPLEX, VITA-LEA, VITAMIN C DAN ALFALFA COMPLEX, OSTEMATRIX, ESP [ENERGIZING SOY PROTIN]


Setiap satu vitamin shaklee ni ada fungsi dan khasiat yang tersendiri. Bukan sahaja untuk susu badan, malah untuk satu badan. 

FUNGSI MEREKA...sedikit mengenai fungsi dan khasiat

1. VITA-LEA  - Multivitamin pertama dicipta didunia!
~ penambahan tenaga segera
~ pelengkap nutrisi
~ sebiji tablet mengandungi 30 nutrisi yang lengkap dari sayur dan buah
~ tablet disaluti serbuk spirulina

2. B COMPLEX - asid folik!
~ mengurangkan stress
~ mengelakkan kemurungan
~ mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuk 100% biotin dan asid folik

3. VITAMIN C - sustained release Vita C 500mg
~ membentuk kolagen
~ meningkatkan sistem imun
~ mencantikkan kulit

4. OSTEMATRIX - lebih dari sekadar kalsium
~ menguatkan tulang dan gusi
~ membantu mencegah masalah kejang dan kebas
~ mengurangkan masalah cramp perut semasa period
~ membantu tidur yang lena


5. ALFALFA - raja segala tumbuhan
Boost susu badan
~ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
~ Memulihkan urat selepas bersalin 
~ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
~ Merawat masalah keputihan pada wanita
~ Membantu membuang angin dalam badan

6. ESP [ENERGIZING SOY PROTIN] - non genetically modified
~ memberi tenaga
~ boost susu badan
~ membaik pulih sel/membina sel baru
~ mencantikkan kulit /  awet muda
~ baik untuk hormon

Itu dia .. khasiat dan manfaat vitamin dalam set menyusu shaklee ni.
 best for you, best for baby!



berminat nak cuba shaklee..  sila kan :)
tak  merugikan
semula jadi, mesra alam, dan berkesan


bole hubungi saya bila bila masa yang anda selesa,
shaklee independent distributor [id 888805]
call@sms 017-2505401
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove