KAWAN MAYA

Friday, 8 March 2013

cerita KALSIUM - OSTEMATRIX SHAKLEE

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 
Kalsium yang cukup sangat diperlukan untuk tulang yang sihat. Kalsium menyokong stuktur tulang dan gigi. Ia juga penting dalam pengawalaturan pengecutan otot, pembekuan darah dan fungsi saraf. Selain daripada susu dan hasil tenusu, makanan yang tinggi dalam Kalsium termasuklah ikan dengan tulang lembut seperti sardin dalam tin dan ikan bilis, kacang dan kekacang seperti dal kuning, brokoli, kangkung dan kai-lan serta produk yang diperkuat dengan Kalsium seperti dadih dan bijirin sarapan.

Kepentingan Kalsium dan Vitamin D untuk Kesihatan Tulang

Vitamin D meningkatkan penyerapan Kalsium dan Fosforus serta membantu mengawalatur penyimpanan Kalsium dan Fosforus di dalam tulang. Ini membantu mengekalkan penyimpanan mineral di dalam tulang. Kekurangan Vitamin D mengurangkan penyerapan Kalsium dan penyimpanan mineral di dalam tulang, lantas menyebabkan tulang yang lembut dan tidak sempurna. Manifestasi ini dikenali sebagai rikets dalam kanak-kanak dan osteomalasia dalam orang dewasa. Vitamin D boleh dihasilkan di dalam badan melalui tindakan cahaya matahari ke atas kulit. Selain itu, Vitamin D juga boleh diperolehi daripada minyak hati ikan, kuning telur dan produk tenusu yang diperkuat dengan Vitamin D.

Ostematrix shaklee lengkap dengan vitamin D, magnesium, Zink, boron, manganes dan kuprum.

  * Vitamin D berfungsi untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meningkatkan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, meperbaiki periodontal. 

  * Magnesium – magnesium adalah ion positif no.2 penting dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu system saraf, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisi dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.

  * Zink, boron, manganes, kuprum – memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enziim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

DAN OSTEMATRIX SHAKLEE LEBIH DARI SEKADAR KALSIUM!!

Selain baik untuk tulang, gusi....ostematrix shaklee jugak memberi impak pada kejantanan lelaki. Mampu membuat kelelakian bertahan lebih lama. Ostematrix juga dapat membantu mereka yang betdepan dengan masalah sukar lena, sembelit dan masalah sakit semasa period.

so.....Siapa yang perlukan Ostematrix ni ? antara mereka yang perlu ostematrix ni,
1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yang tak suka makanan tenusu atau alergik susu
3. Mereka yang selalu rasa sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, rasa kebas, rasa sejuk badan
4. Mereka yang nampak keletihan atau moody akibat tidur yang tak lens
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki
.8. Mereka yang mengalami seggugut yang  teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang period.

Nasihat sya.... CEGAH SEBELUM PARAH! DAPATKAN OSTEMATRIX CEPAT!!

xOxO,
isyah | pengedar sah shaklee
id 888805
www.facebook.com/isyahsabela
cal/sms: 017 2505401