KAWAN MAYA

Friday, 21 December 2012

Breastfeed tapi nak Diet!

Sya menyusukan anak..tapi nak diet.. bole ke?
Selalu ditanya dengan soalan mcm ni.
Jawapannya, BOLEH :)


Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, kalau nak diet bole cuba Omega Guard Shaklee. Kenapa Omega Guard? Ada yang lain.. tapi hari ni saya nak share pasal Omega Guard. 
Pengambilan omega guard shaklee adalah selamat untuk ibu mengandung malah dengan kandungan DHA di dalamnya dapat membantu ibu dan juga bayi. Kebaikan pada bayi adalah DHA dapat disalurkan melalui susu dengan lebih berkesan. Ibu yang mengmbil DHA didapati susunya mengandungi kadar DHA yang lebih banyak berbanding ibu yang tidak mengambil DHA.Ibu juga mendapat kebaikan dari DHA ini dengan meingkatkan daya ingatan dan fokus para ibu. Maklumlah kata orang tua bila bersalin ni banyak urut yang terputus, daya ingatan juga semakin tumpul. Tajamkan balik dengan pengambilan omega guard shaklee ini.
Omega Guard Shaklee boleh meningkatkan kadar HDL dalam darah.HDL ini dalam ertikata lain adalah kolesterol baik yang dapat membuang kolesterol jahat dalam badan.Kolesterol jahat boleh menempel pada pembuluh darah dan lama kelamaan boleh sebabkan ianya tersumbat.Maka terjadilah kes sakit jantung dan sebagainya yang melibatkan sumbangan dari kolesterol jahat. Jadi bila HDL tinggi (disumbangkan oleh omega), maka kurangla lemak tidak baik dalam badan ibu. Dengan kata mudah cepatlah si ibu boleh slim [credit: permatacintaku.blogspot.com]

Bagi mempercepatkan process pembakaran lemak, dicadangkan memakan Alfalfa sebagi detox. Alfalfa ni banyak khasiat. Sebagai penggalak susu ada la yang the best BAGI SAYA :)
Selain galakkan susu, alfalfa ni mengandungi 7 enzim pencernaan dalam kuantiti yang mencukupi bagi membantu process pencernaan kita. Selain tu, alfalfa jugak mengandungi klorofil, iaitu one kind of deodoran dan pencegah toksik asli. Bagi wanita yang sudah melahirkan, alfalfa jugak memberi fungsi dengan mengetatkan otot vagina ~ kena cuba ye ibu ibu ~
Kalau dah makan alfalfa ni, memang process buang air besar lancar..badan akan rasa lebih tenaga..angin kurang... best kan?!

Well, ini sedikit cerita tentang diet bersama Omega dan Alfalfa. Kalau baca saja, x kan beri kesan.. ANDA harus mencubanya! Ianya bukan hanya untuk Ibu Ibu yang ingin Diet..tetapi untuk SEMUA ORANG, baik gemok, berisi, besar, kurus dan mcm macam lagi!

So, pada sesiapa yang ada masalah lemak dan nak cuba bole lah PM saya ye..
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
sms/call/whatsapp:017-2505401
Independent Shaklee Distributor:888805

Bila memilih Shaklee, percayalah dengan tiga perkara.. Shaklee Selamat, Mesra Alam dan Diyakini Berkesan