KAWAN MAYA

Saturday, 29 December 2012

Makanan Untuk Kesihatan KULIT

Salam Semua..
Sihat? I am fine and feel great! 2013 is coming...cepat sangat kan masa berlalu!
Lama tak post apa2 kat blog ku sayang ni :)
Well...ni nak share sikit makanan yang bagus untuk kulit kita.

Info ni bukan saya tulis tapi saya re-type khas untuk u all. Credit utk majalah Mingguan Wanita, keluaran Julai 2012. [cover gambo ella the rocker kawen tuuu ]

AIR
  • minum air putih secara rutin dengan kesusaian dan keperluan tubuh badan. Selain membantu menghindari masalah kulit seperti jerawat, air juga meneutralkan racun dalam sisten tubuh dan menjaga fungsi serta kesihatan buah pinggang. Kulitbyang kekeringan atau kurang air akan kelihatan kering dan bersisik. Oleh itu pengambilan air putih yang mencukupi dapat menghindari masalah kulit kering dan bersisik.
ANTIOKSIDAN
  • Tambahkan pengambilan makanan yang kaya dengan antioksidan seperti buah berwarna oren dan kuning. Sebagai contoh pengambilan lohak, betik, limau, mangga, lemon, aprikot dan macam macam lagi. Makanan ini kaya dengan Vitamin A dan Vitamin C yang bertindak sebagai AntiOksidan. 
  • Vitamin A misalnya membantu dalam meneutralkan elemen-elemen asing yang berbahaya di dalam tubuh selain turut membantu melambatkan timbulnya garis-garis halus, kedutan, mencegah jangkitan dan memelihara keanjalan kulit.
  • Vitamin C pula membantu dalam meningkatkan dan mempertahankan kandungan kolagen dalam memelihara keanjalan kulit sekaligus melambatkan process kedutan pada wajah.
  • Kumpulan buah beri seperti blueberi, blackberry, strawberi, bit dan anggur merah adalah antara buah-buahan yang memiliki antioksidan yang cukup tinggi dalam membantu melambatkan process penuaan serta membuatkan kulit tampak lebih sihat dan bersinar.
  • Pengambilan Vitamin E secara berterusan juga merupakan langkah yang diperlukan bagi mereka yang inginkan kulit bersinar semula jadi. [maksudnya glowing gitu]. Antara makanan yang mengandungi Vitamin E termasukla brokoli, bayam, kacang hijau, asparagus , badam, kacang hazel, ikan, jagfung, gandum dan banyak lagi. 
  • Sumber antioksidan lain yang boleh diperolehi adalah menerusi teh hijau. Pengambilan 2 sudu teh hijau pada setiap hari dalam jangka masa yang panjang akan memberi kesan yang baik untuk kesihatan tubuh badan dan kulit.
SAYURAN HIJAU
  • Pengambilan sayuran hijau sekurang -kurangnya 50gm sehari seperti brokoli, sawi, kangkung, dan banyak lagi membantu dalam mencegah berlakunya kesan  lebam di bawah mata selain baik dalam melancarkan pencernaan kerana sayuran hijau ini cukup kaya dengan serat.
So interesting kan... banyak sungguh makanan yang yang antioksidan ni...
Produk shaklee ada vitamin yang antioksidan. Vitamin C yang kini out of stock and ETA hanya bulan April 2013 and Vitamin E yang bagus untuk lelaki dan perempuan. 
antioksidan 

antioksidan

p/s: bila memilih Shaklee, yakin dengan 3 perkara iaitu Shaklee Selamat, Mesra Alam dan terbukti berkesan!

Jadi, sapa yang nak order bole call/sms ye
017-2505401
pm FB : www.facebook.com/isyahsabela
page: www.facebook.com/dietwithlove
shaklee independent distributor: 888805

Friday, 21 December 2012

Breastfeed tapi nak Diet!

Sya menyusukan anak..tapi nak diet.. bole ke?
Selalu ditanya dengan soalan mcm ni.
Jawapannya, BOLEH :)


Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, kalau nak diet bole cuba Omega Guard Shaklee. Kenapa Omega Guard? Ada yang lain.. tapi hari ni saya nak share pasal Omega Guard. 
Pengambilan omega guard shaklee adalah selamat untuk ibu mengandung malah dengan kandungan DHA di dalamnya dapat membantu ibu dan juga bayi. Kebaikan pada bayi adalah DHA dapat disalurkan melalui susu dengan lebih berkesan. Ibu yang mengmbil DHA didapati susunya mengandungi kadar DHA yang lebih banyak berbanding ibu yang tidak mengambil DHA.Ibu juga mendapat kebaikan dari DHA ini dengan meingkatkan daya ingatan dan fokus para ibu. Maklumlah kata orang tua bila bersalin ni banyak urut yang terputus, daya ingatan juga semakin tumpul. Tajamkan balik dengan pengambilan omega guard shaklee ini.
Omega Guard Shaklee boleh meningkatkan kadar HDL dalam darah.HDL ini dalam ertikata lain adalah kolesterol baik yang dapat membuang kolesterol jahat dalam badan.Kolesterol jahat boleh menempel pada pembuluh darah dan lama kelamaan boleh sebabkan ianya tersumbat.Maka terjadilah kes sakit jantung dan sebagainya yang melibatkan sumbangan dari kolesterol jahat. Jadi bila HDL tinggi (disumbangkan oleh omega), maka kurangla lemak tidak baik dalam badan ibu. Dengan kata mudah cepatlah si ibu boleh slim [credit: permatacintaku.blogspot.com]

Bagi mempercepatkan process pembakaran lemak, dicadangkan memakan Alfalfa sebagi detox. Alfalfa ni banyak khasiat. Sebagai penggalak susu ada la yang the best BAGI SAYA :)
Selain galakkan susu, alfalfa ni mengandungi 7 enzim pencernaan dalam kuantiti yang mencukupi bagi membantu process pencernaan kita. Selain tu, alfalfa jugak mengandungi klorofil, iaitu one kind of deodoran dan pencegah toksik asli. Bagi wanita yang sudah melahirkan, alfalfa jugak memberi fungsi dengan mengetatkan otot vagina ~ kena cuba ye ibu ibu ~
Kalau dah makan alfalfa ni, memang process buang air besar lancar..badan akan rasa lebih tenaga..angin kurang... best kan?!

Well, ini sedikit cerita tentang diet bersama Omega dan Alfalfa. Kalau baca saja, x kan beri kesan.. ANDA harus mencubanya! Ianya bukan hanya untuk Ibu Ibu yang ingin Diet..tetapi untuk SEMUA ORANG, baik gemok, berisi, besar, kurus dan mcm macam lagi!

So, pada sesiapa yang ada masalah lemak dan nak cuba bole lah PM saya ye..
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
sms/call/whatsapp:017-2505401
Independent Shaklee Distributor:888805

Bila memilih Shaklee, percayalah dengan tiga perkara.. Shaklee Selamat, Mesra Alam dan Diyakini Berkesan

Wednesday, 19 December 2012

Control The Weight

Dah makan set slim Shaklee...
Set Slim Shaklee ada beberapa pilihan...
Untuk permulaan, saya memilih Lecithin, Alfalfa dan ESP.
Kenapa tiga ni saje? Tiga ni saje dah banyak membantu..
Mari sya kongsi khasiat ketiga tiga vitamin ni..

~LECITHIN~
Kepentingan Lecithin :  Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian
Kolin – satu komponen neurotransmitter.
Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Fungsi PALING UTAMA
~Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). ~Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. ~Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). ~Membantu kawal paras triglycerides. ~Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. ~Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

~ESP..ENERGIZING SOY PROTEIN~ESP ni  one of Shaklee best seller!

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 
25% daripada badan kita berasal daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. 
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

~ Alfalfa~
bagus alfalfa ni...sebagai contoh, bole hilangkan bau mulut.. bau ketiak..mengetatkan miss V perempuan..untuk keputihan...mcm macam lagi lah

Banyak lagi kebaikkan yang saya nak kongsi tentang vitamin shaklee.. tapi kalau saya cerita saje mcm tak seronok kan. Sebaiknya korang CUBA..sebab, kalau tak cuba, tak tau.. Insya'Allah, bila yakin, kita akan dapat! 

So, sebarang pertanyaan.. bole PM at
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
sms/call/whatsapp: 017-2505401
Shaklee ID: 888805

**a lot more to share.. just continue read my blog**

Buang Berat Dengan Shaklee

17.12.12
Saje jalan2 kat Tesco Jln Ipoh dengan anak. Tergerak nak timbang berat... Jeng Jeng Jeng... macam tak percaya 78.33000... Senyum dah lebar, tapi masih tak percaya..kat situ ada 3 mesin... sya cuba semua, YES, berat memang 78.3300000....
Lepas bersalin, memang kaw kaw berat sya naik... menakutkan!! Sebulan yang lepas... berat sya 84kg... sangat berat kan? Tapi...lepas sya cuba vitamin shaklee untuk buang berat, yeaahhhhhh...78.33000 dalam masa 3 minggu!! Can u guys imagine that!!

Apa yang saya makan?
First of all, saya tak diet ketat2 :)! Saya masih makan nasi, makan roti, makan mee, makan semua... Saya masih menyusukan anak kecil saya yang usia 1tahun 4bulan.. Thanks to Shaklee, susu badan masih BANYAK...
OK...
Saya makan LECITHIN, ALFALFA dan ESP..... 3 vitamin ni saya suap masuk dalam tekak lalu ke perut. Pada asalnya, ESP tu saya beli bagi pada suami minum untuk GASTRIK dia... lepas 4 5 gelas minum dalam seminggu, sungguh ketara perubahan gastrik. ESP best! Saya cuba jugak, tapi selalu skip hehehehe
Saya tengok, ramai je makan LECITHIN, ALFALFA  bole slim melim. Bole lost weight! Mak geram okkk!! Saya beli jugak... makan, punya makan, punya makan... dekat 3 minggu jugak la makan and minum ESP... Alhamdulillah, ada kesan! Bukan sikit ye...  6 kilo ntah ke mana dalam masa 3 minggu! Saya yakin..saya nak..saya dapat!
Sebagai distributor, harus saya mencuba untuk keberkesanan nya bukan!

Saya dah cuba....dan hasilnya best!
Korang yang masih belum cuba, teragak agak nak mencuba.. tanya hati!

Kalau berminat,
PM saya @ www.facebook.com/isyahsabela
atau my page www.facebook.com/dietwithlove
Call/sms/wassup: 017-2505401
Shaklee ID: 888805

Feel free to use my ID in case korang masuk branch/hq Shaklee.. mana nak tau nak beli barang kah, nak jadi ahli kah..kan :)

Tuesday, 11 December 2012

SHAKLEE BERBEZA DGN YANG LAIN

Good morning....
Kenapa SHAKLEE berbeza? Simple saje jawapannya...
Kerana....


Google.com

Jadi...bertukarlah ke SHAKLEE...
Tak usah ragu kerana Shaklee selamat, mesra alam dan semula jadi!

Love,
Aishah
Shaklee ID:888805
*sya benarkan pada sesapa yang nak guna id sya untuk belian produk Shaklee :)*

Saturday, 8 December 2012

Oh Collagen!

Assalamualaikum..
Saya bersiaran lagi! Wee..anak meragam..gigi mau tumbuh..sedikit kelam kabut especially bila rayyan menangis! "Love you son!"

Ok.. entry sebelum ni I dah share testimoni-testimoni mereka yang dah telan collagen. Auwww, kasaq bahasa naaa heee... Mereka yang dah makan SCP [nama manja untuk Shaklee Collagen Powder]. Keluaran terbaru dari Shaklee, sekitar April 2012.. baru kan?! Tapi...memang best la ini barang :)

Ada banyak kesan dan faedah makan kolagen ni... antaranya seperti :

chart goggled

Shaklee Collage Powder ni terbukti dapat membaiki tekstur kulit muka dan menghilangkan kedutan. Dengan penggunaan selama 8 minggu  [disaran kan ye...takde apa2 pun dalam dunia ni yang menjadi on the spot kecuali sihir/ilmu hitam] keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh. Wahhh.. best kan mcm tu. Hari-hari, sebelum tido makan collagen..yummm! Dengan tekstur yang sangat halus mempercepatkan process larutan nya... Dalam masa kita tidur, collagen bekerja dalam badan (",)

SCP atau nama panjang nye Shaklee Collagen Powder mampu :~
  • meningkatkan kelembapan kulit [90%]
  • mengurangkan kekasaran & kekeringan [75%]
  • meningkatkan penampilan keseluruhan [71%]
  • meningkatkan kelembutan & kelicinan [69%]
  • meningkatkan pemakaian kekal mekap [60%]
  • meningkatkan keanjalan , ketegangan & elastisiti [55%]
  • meningkat ketebalan rambut [54%]
  • meningkat keserian, tona & warna kulit [50%]
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan [18%]
picture goggled 
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

credit: google.com
jadi... Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan, meh kita sama sama cuba mengamalkan shaklee collagen  powder ye..

Berminat nak cuba @ nak tanya, please.. jangan segan2..
sms/call: 017-2505401
fb: www.facebook.com/isyahsabela
Shaklee ID:888805
*please..jangan malu malu nak guna ID saya kalau nak purchase apa2 kat Shaklee ye*

Sunday, 2 December 2012

~ Collagen Powder Shaklee ~

Pejam celik pejam celik dah masuk December 2012..
Kejap sangat time pass by kan! So is our age...
kita orang perempuan sedikit risau kan kalau nampak KEDUT kat muka, Lingkaran Hitam, kedekut kat dahi dan kat banyak tempat lagi.... TIPU kalau tak risau.. Hati mesti terdetik "Mcm mana nak kurangkan kedut...Macam mana nak bagi muka tak kusam"
Macam tu jugak dengan orang lelaki.... Sya tau, korang pun mesti ada terdetik kan ...

SHAKLEE ada berita istimewa untuk yang suka dan cinta dan sayangkan KECANTIKKAN.. memangla cantik tu subjective tapi still CANTIK MUKA yang dipandang dulu kan. .. :)

PROMOSI DECEMBER 2012 ~ COLLAGEN POWDER SHAKLEE ~

Merata orang bercerita pasal collagen tu, collagen ni....

Ni nak habaq kat u all, Collagen Powder Shaklee ni dah LULUS UJIAN KLINIKAL tau..
Jadi, maknanya ianya SELAMAT.
Kita nak cantik sure nak makan benda-benda yang lulus ujian klinikal @ KKM kan...
Sesuai untuk LELAKI dan PEREMPUAN....

Tak mau cakap banyak la.. 
Ni nak share testimoni mereka yang dah makan Collagen Powder Shaklee...




Semua gambar ni ASLI, bukan EDIT PHOTOSHOP naaa... tak main tipu tipu nak capture hati hangpa... 

Jadi, apa lagi....
Cepat dapatkan stok Collagen Shaklee ni... rugi kalau terlepas!! 

"Shaklee: Dec’12 Product Promotion – Shaklee Collagen Powder (Buy 6 Free 1) WM DN1,428 / EM DN1,500 / UV444. Place your order now! TQ."


salam mesra with luv,

Rakan shaklee anda
0172505401
www.facebook.com/isyahsabela