KAWAN MAYA

Saturday, 3 November 2012

Rahsia Si Raja Tumbuhan ~ Alfalfa ~

Like usual.. SHAKLEE ada promosi lagi sepanjang November ni. Kali ni Alfalfa! Haaa.. tu senyum tu.. Tau eh rahsia Alfalfa ni apa... heeeee *sengal kan aku*

Entry kali ni sya nak cakap sikit je..tak nak banyak banyak.. Sapa pernah cuba Alfalfa? Shaklee punya tau..bukan yang lain lain tu...  Sini sya nak share sikit rahsia dan khasiat si Alfalfa ni..alah, Raja Segala Tumbuhan tu....

2 size (S/L)
Alfalfa ni sesuai untuk LELAKI dan PEREMPUAN ye.. jadi jangan segan la nak share suami isteri ye hikhikhik

Antara khasiat Alfalfa:-

1. Sebagai milk booster untuk ibu ibu yang menyusukan anak (den akui ye betul..bengkak saje)
2. menghilangkan rasa letih/kurang mood/penat 
3. Merawat masalah keputihan pada wanita (mesti cik akk semua nak rasa selesa kan kat bahagian V tu...mesti cuba ni)
4. Membesar dan menegangkan payudara bagi perempuan
5. membuang angin
6. mengurangkan kolestrol
7. melawaskan pencernaan  (tak yah nak teran teran dah lepas makan alfalfa)
8. sesuai untuk yang ada ekzema/alergik ~ asthma/resdung
9. menguatkan stamina sang suami 
10. mengatasi masalah nafas berbau

Yang menarik hati nya.. ALFALFA bole mengeratkan lagi hubungan suami isteri...

ada banyak lagi khasiat and rahsia alfalfa ni.. tak cukup tanah nanti ... korang mesti cuba sendiri...

ni testimoni yang ku copy dari blog master shaklee kak shareeza [cery] or known as mama faiz untuk u all baca pulak :)
____________________________________________________________
1) Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang.Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
_____________________________________________


Jadi berminat nak cuba bila bila masa bole contact sya okay!

Shaklee ID : 888805 [aishah]
FB: www.facebook.com/isyahsabela
HP: 017-2505401 [sms/whatsApp]