KAWAN MAYA

Monday, 29 October 2012

Doa Dimurah Kan Rezeki

Mari Kita Berdoa bersama....

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"

Ada orang bertanya... Kenapa masuk SHAKLEE? Terus terang, jawapan aku adalah "ntah"........ tapi lepas duk fikir semula... aku nak usaha sesuatu..nak capai sesuatu.. aku ada impian mcm orang lain... jadi aku kena set satu hala untuk aku capai impian aku.. aku nak ada kereta sendiri.. tak mau la share dengan husband..nak ada rumah yang bukak pintu nampak gate, nampak jalan instead of nampak lift mcm sekarang..tapi itulah kalau setakat sebut, setakat mimpi kosong, well ZERO la ending nya...

so...aku tanam azam...aku kena buang rasa ragu2 aku..rasa takut aku..rasa malu tak bertempat aku ni...

Ya allah, ku mohon ya allah... 
sesungguhnya engkau maha berkuasa lagi maha mengetahui apa2 saja yang akan terjadi dalam laluan perjalanan hidup ku... 
terima la taubat ku..
murahkanlah rezeki ku dan suami ku..
limpahkan la rahmatmu ya allah kepada kami...
sesungguhnya ya allah, hanya padamu tempat kami mengadu!

Amin ya rabballalamin...