KAWAN MAYA

Saturday, 29 December 2012

Makanan Untuk Kesihatan KULIT

Salam Semua..
Sihat? I am fine and feel great! 2013 is coming...cepat sangat kan masa berlalu!
Lama tak post apa2 kat blog ku sayang ni :)
Well...ni nak share sikit makanan yang bagus untuk kulit kita.

Info ni bukan saya tulis tapi saya re-type khas untuk u all. Credit utk majalah Mingguan Wanita, keluaran Julai 2012. [cover gambo ella the rocker kawen tuuu ]

AIR
  • minum air putih secara rutin dengan kesusaian dan keperluan tubuh badan. Selain membantu menghindari masalah kulit seperti jerawat, air juga meneutralkan racun dalam sisten tubuh dan menjaga fungsi serta kesihatan buah pinggang. Kulitbyang kekeringan atau kurang air akan kelihatan kering dan bersisik. Oleh itu pengambilan air putih yang mencukupi dapat menghindari masalah kulit kering dan bersisik.
ANTIOKSIDAN
  • Tambahkan pengambilan makanan yang kaya dengan antioksidan seperti buah berwarna oren dan kuning. Sebagai contoh pengambilan lohak, betik, limau, mangga, lemon, aprikot dan macam macam lagi. Makanan ini kaya dengan Vitamin A dan Vitamin C yang bertindak sebagai AntiOksidan. 
  • Vitamin A misalnya membantu dalam meneutralkan elemen-elemen asing yang berbahaya di dalam tubuh selain turut membantu melambatkan timbulnya garis-garis halus, kedutan, mencegah jangkitan dan memelihara keanjalan kulit.
  • Vitamin C pula membantu dalam meningkatkan dan mempertahankan kandungan kolagen dalam memelihara keanjalan kulit sekaligus melambatkan process kedutan pada wajah.
  • Kumpulan buah beri seperti blueberi, blackberry, strawberi, bit dan anggur merah adalah antara buah-buahan yang memiliki antioksidan yang cukup tinggi dalam membantu melambatkan process penuaan serta membuatkan kulit tampak lebih sihat dan bersinar.
  • Pengambilan Vitamin E secara berterusan juga merupakan langkah yang diperlukan bagi mereka yang inginkan kulit bersinar semula jadi. [maksudnya glowing gitu]. Antara makanan yang mengandungi Vitamin E termasukla brokoli, bayam, kacang hijau, asparagus , badam, kacang hazel, ikan, jagfung, gandum dan banyak lagi. 
  • Sumber antioksidan lain yang boleh diperolehi adalah menerusi teh hijau. Pengambilan 2 sudu teh hijau pada setiap hari dalam jangka masa yang panjang akan memberi kesan yang baik untuk kesihatan tubuh badan dan kulit.
SAYURAN HIJAU
  • Pengambilan sayuran hijau sekurang -kurangnya 50gm sehari seperti brokoli, sawi, kangkung, dan banyak lagi membantu dalam mencegah berlakunya kesan  lebam di bawah mata selain baik dalam melancarkan pencernaan kerana sayuran hijau ini cukup kaya dengan serat.
So interesting kan... banyak sungguh makanan yang yang antioksidan ni...
Produk shaklee ada vitamin yang antioksidan. Vitamin C yang kini out of stock and ETA hanya bulan April 2013 and Vitamin E yang bagus untuk lelaki dan perempuan. 
antioksidan 

antioksidan

p/s: bila memilih Shaklee, yakin dengan 3 perkara iaitu Shaklee Selamat, Mesra Alam dan terbukti berkesan!

Jadi, sapa yang nak order bole call/sms ye
017-2505401
pm FB : www.facebook.com/isyahsabela
page: www.facebook.com/dietwithlove
shaklee independent distributor: 888805

Friday, 21 December 2012

Breastfeed tapi nak Diet!

Sya menyusukan anak..tapi nak diet.. bole ke?
Selalu ditanya dengan soalan mcm ni.
Jawapannya, BOLEH :)


Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, kalau nak diet bole cuba Omega Guard Shaklee. Kenapa Omega Guard? Ada yang lain.. tapi hari ni saya nak share pasal Omega Guard. 
Pengambilan omega guard shaklee adalah selamat untuk ibu mengandung malah dengan kandungan DHA di dalamnya dapat membantu ibu dan juga bayi. Kebaikan pada bayi adalah DHA dapat disalurkan melalui susu dengan lebih berkesan. Ibu yang mengmbil DHA didapati susunya mengandungi kadar DHA yang lebih banyak berbanding ibu yang tidak mengambil DHA.Ibu juga mendapat kebaikan dari DHA ini dengan meingkatkan daya ingatan dan fokus para ibu. Maklumlah kata orang tua bila bersalin ni banyak urut yang terputus, daya ingatan juga semakin tumpul. Tajamkan balik dengan pengambilan omega guard shaklee ini.
Omega Guard Shaklee boleh meningkatkan kadar HDL dalam darah.HDL ini dalam ertikata lain adalah kolesterol baik yang dapat membuang kolesterol jahat dalam badan.Kolesterol jahat boleh menempel pada pembuluh darah dan lama kelamaan boleh sebabkan ianya tersumbat.Maka terjadilah kes sakit jantung dan sebagainya yang melibatkan sumbangan dari kolesterol jahat. Jadi bila HDL tinggi (disumbangkan oleh omega), maka kurangla lemak tidak baik dalam badan ibu. Dengan kata mudah cepatlah si ibu boleh slim [credit: permatacintaku.blogspot.com]

Bagi mempercepatkan process pembakaran lemak, dicadangkan memakan Alfalfa sebagi detox. Alfalfa ni banyak khasiat. Sebagai penggalak susu ada la yang the best BAGI SAYA :)
Selain galakkan susu, alfalfa ni mengandungi 7 enzim pencernaan dalam kuantiti yang mencukupi bagi membantu process pencernaan kita. Selain tu, alfalfa jugak mengandungi klorofil, iaitu one kind of deodoran dan pencegah toksik asli. Bagi wanita yang sudah melahirkan, alfalfa jugak memberi fungsi dengan mengetatkan otot vagina ~ kena cuba ye ibu ibu ~
Kalau dah makan alfalfa ni, memang process buang air besar lancar..badan akan rasa lebih tenaga..angin kurang... best kan?!

Well, ini sedikit cerita tentang diet bersama Omega dan Alfalfa. Kalau baca saja, x kan beri kesan.. ANDA harus mencubanya! Ianya bukan hanya untuk Ibu Ibu yang ingin Diet..tetapi untuk SEMUA ORANG, baik gemok, berisi, besar, kurus dan mcm macam lagi!

So, pada sesiapa yang ada masalah lemak dan nak cuba bole lah PM saya ye..
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
sms/call/whatsapp:017-2505401
Independent Shaklee Distributor:888805

Bila memilih Shaklee, percayalah dengan tiga perkara.. Shaklee Selamat, Mesra Alam dan Diyakini Berkesan

Wednesday, 19 December 2012

Control The Weight

Dah makan set slim Shaklee...
Set Slim Shaklee ada beberapa pilihan...
Untuk permulaan, saya memilih Lecithin, Alfalfa dan ESP.
Kenapa tiga ni saje? Tiga ni saje dah banyak membantu..
Mari sya kongsi khasiat ketiga tiga vitamin ni..

~LECITHIN~
Kepentingan Lecithin :  Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian
Kolin – satu komponen neurotransmitter.
Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Fungsi PALING UTAMA
~Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). ~Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. ~Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). ~Membantu kawal paras triglycerides. ~Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. ~Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

~ESP..ENERGIZING SOY PROTEIN~ESP ni  one of Shaklee best seller!

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 
25% daripada badan kita berasal daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. 
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

~ Alfalfa~
bagus alfalfa ni...sebagai contoh, bole hilangkan bau mulut.. bau ketiak..mengetatkan miss V perempuan..untuk keputihan...mcm macam lagi lah

Banyak lagi kebaikkan yang saya nak kongsi tentang vitamin shaklee.. tapi kalau saya cerita saje mcm tak seronok kan. Sebaiknya korang CUBA..sebab, kalau tak cuba, tak tau.. Insya'Allah, bila yakin, kita akan dapat! 

So, sebarang pertanyaan.. bole PM at
www.facebook.com/isyahsabela
www.facebook.com/dietwithlove
sms/call/whatsapp: 017-2505401
Shaklee ID: 888805

**a lot more to share.. just continue read my blog**

Buang Berat Dengan Shaklee

17.12.12
Saje jalan2 kat Tesco Jln Ipoh dengan anak. Tergerak nak timbang berat... Jeng Jeng Jeng... macam tak percaya 78.33000... Senyum dah lebar, tapi masih tak percaya..kat situ ada 3 mesin... sya cuba semua, YES, berat memang 78.3300000....
Lepas bersalin, memang kaw kaw berat sya naik... menakutkan!! Sebulan yang lepas... berat sya 84kg... sangat berat kan? Tapi...lepas sya cuba vitamin shaklee untuk buang berat, yeaahhhhhh...78.33000 dalam masa 3 minggu!! Can u guys imagine that!!

Apa yang saya makan?
First of all, saya tak diet ketat2 :)! Saya masih makan nasi, makan roti, makan mee, makan semua... Saya masih menyusukan anak kecil saya yang usia 1tahun 4bulan.. Thanks to Shaklee, susu badan masih BANYAK...
OK...
Saya makan LECITHIN, ALFALFA dan ESP..... 3 vitamin ni saya suap masuk dalam tekak lalu ke perut. Pada asalnya, ESP tu saya beli bagi pada suami minum untuk GASTRIK dia... lepas 4 5 gelas minum dalam seminggu, sungguh ketara perubahan gastrik. ESP best! Saya cuba jugak, tapi selalu skip hehehehe
Saya tengok, ramai je makan LECITHIN, ALFALFA  bole slim melim. Bole lost weight! Mak geram okkk!! Saya beli jugak... makan, punya makan, punya makan... dekat 3 minggu jugak la makan and minum ESP... Alhamdulillah, ada kesan! Bukan sikit ye...  6 kilo ntah ke mana dalam masa 3 minggu! Saya yakin..saya nak..saya dapat!
Sebagai distributor, harus saya mencuba untuk keberkesanan nya bukan!

Saya dah cuba....dan hasilnya best!
Korang yang masih belum cuba, teragak agak nak mencuba.. tanya hati!

Kalau berminat,
PM saya @ www.facebook.com/isyahsabela
atau my page www.facebook.com/dietwithlove
Call/sms/wassup: 017-2505401
Shaklee ID: 888805

Feel free to use my ID in case korang masuk branch/hq Shaklee.. mana nak tau nak beli barang kah, nak jadi ahli kah..kan :)

Tuesday, 11 December 2012

SHAKLEE BERBEZA DGN YANG LAIN

Good morning....
Kenapa SHAKLEE berbeza? Simple saje jawapannya...
Kerana....


Google.com

Jadi...bertukarlah ke SHAKLEE...
Tak usah ragu kerana Shaklee selamat, mesra alam dan semula jadi!

Love,
Aishah
Shaklee ID:888805
*sya benarkan pada sesapa yang nak guna id sya untuk belian produk Shaklee :)*

Saturday, 8 December 2012

Oh Collagen!

Assalamualaikum..
Saya bersiaran lagi! Wee..anak meragam..gigi mau tumbuh..sedikit kelam kabut especially bila rayyan menangis! "Love you son!"

Ok.. entry sebelum ni I dah share testimoni-testimoni mereka yang dah telan collagen. Auwww, kasaq bahasa naaa heee... Mereka yang dah makan SCP [nama manja untuk Shaklee Collagen Powder]. Keluaran terbaru dari Shaklee, sekitar April 2012.. baru kan?! Tapi...memang best la ini barang :)

Ada banyak kesan dan faedah makan kolagen ni... antaranya seperti :

chart goggled

Shaklee Collage Powder ni terbukti dapat membaiki tekstur kulit muka dan menghilangkan kedutan. Dengan penggunaan selama 8 minggu  [disaran kan ye...takde apa2 pun dalam dunia ni yang menjadi on the spot kecuali sihir/ilmu hitam] keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh. Wahhh.. best kan mcm tu. Hari-hari, sebelum tido makan collagen..yummm! Dengan tekstur yang sangat halus mempercepatkan process larutan nya... Dalam masa kita tidur, collagen bekerja dalam badan (",)

SCP atau nama panjang nye Shaklee Collagen Powder mampu :~
  • meningkatkan kelembapan kulit [90%]
  • mengurangkan kekasaran & kekeringan [75%]
  • meningkatkan penampilan keseluruhan [71%]
  • meningkatkan kelembutan & kelicinan [69%]
  • meningkatkan pemakaian kekal mekap [60%]
  • meningkatkan keanjalan , ketegangan & elastisiti [55%]
  • meningkat ketebalan rambut [54%]
  • meningkat keserian, tona & warna kulit [50%]
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan [18%]
picture goggled 
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

credit: google.com
jadi... Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan, meh kita sama sama cuba mengamalkan shaklee collagen  powder ye..

Berminat nak cuba @ nak tanya, please.. jangan segan2..
sms/call: 017-2505401
fb: www.facebook.com/isyahsabela
Shaklee ID:888805
*please..jangan malu malu nak guna ID saya kalau nak purchase apa2 kat Shaklee ye*

Sunday, 2 December 2012

~ Collagen Powder Shaklee ~

Pejam celik pejam celik dah masuk December 2012..
Kejap sangat time pass by kan! So is our age...
kita orang perempuan sedikit risau kan kalau nampak KEDUT kat muka, Lingkaran Hitam, kedekut kat dahi dan kat banyak tempat lagi.... TIPU kalau tak risau.. Hati mesti terdetik "Mcm mana nak kurangkan kedut...Macam mana nak bagi muka tak kusam"
Macam tu jugak dengan orang lelaki.... Sya tau, korang pun mesti ada terdetik kan ...

SHAKLEE ada berita istimewa untuk yang suka dan cinta dan sayangkan KECANTIKKAN.. memangla cantik tu subjective tapi still CANTIK MUKA yang dipandang dulu kan. .. :)

PROMOSI DECEMBER 2012 ~ COLLAGEN POWDER SHAKLEE ~

Merata orang bercerita pasal collagen tu, collagen ni....

Ni nak habaq kat u all, Collagen Powder Shaklee ni dah LULUS UJIAN KLINIKAL tau..
Jadi, maknanya ianya SELAMAT.
Kita nak cantik sure nak makan benda-benda yang lulus ujian klinikal @ KKM kan...
Sesuai untuk LELAKI dan PEREMPUAN....

Tak mau cakap banyak la.. 
Ni nak share testimoni mereka yang dah makan Collagen Powder Shaklee...




Semua gambar ni ASLI, bukan EDIT PHOTOSHOP naaa... tak main tipu tipu nak capture hati hangpa... 

Jadi, apa lagi....
Cepat dapatkan stok Collagen Shaklee ni... rugi kalau terlepas!! 

"Shaklee: Dec’12 Product Promotion – Shaklee Collagen Powder (Buy 6 Free 1) WM DN1,428 / EM DN1,500 / UV444. Place your order now! TQ."


salam mesra with luv,

Rakan shaklee anda
0172505401
www.facebook.com/isyahsabela


Friday, 30 November 2012

ADAB PERTUTURAN BUAT ANAK

Salam semua...
Saya sebagai seorang ibu nak share apa yang saya baca.... semoga kita semua lepas ni ambik berat pasal Adab Pertururan Anak-Anak kita... Maklumla, zaman cyber ni susah nak kata.... 


Ada 5 aspek adab yang penting untuk diketahui:

1. Adab membiasakan anak bersuara rendah
2. Adab bercakap dengan mata bertemu mata
3. Adab bercakap secara positif
4. Adab memuji kebesaran Allah SWT
5. Adab Silaturahim


1. SUARA YG RENDAH

* Anak yg biasa mendengar ibu bapanya bertutur dengan suara yg rendah dan lembut akan lebih berkemungkinan memperoleh watak yang lembut dan mulia. Ia tidak mudah berksar dengan kawan2nya dan org2 lain. Kami mengambil petunjuk daripada Al-Quran yang mengingatkan bahawa bercakap dengan suara yang tinggo adalah seperti "seekor keldai".

2. MATA BERTEMU MATA

* Hubungan M-T-M [mata bertemu mata] ini memberi anak kecil keyakinan bahawa ibu atau ayahnya memberi tumpuan kepadanya dan menyayanginya. Ibu dan ayah yang mengamalkan M-T-M ini akan cepat memahami betapa pentingnya hubungan konsetrasi sebagai asas pendidikan dan pembangunan anak-anak mereka. Dengan cara M-T-M, ibu bapa akan membiasakan anak2nya mudah memberikan tumpuan sepenuhnya kepada sesuatu perkara setiap kali merekabercakap, belajar dan berfikir.

3. ADAB POSITIF, OPTIMIS dan MERANGSANG

* Adab ketiga ni berkaitan dengan pembinaan asas kemanusiaan dan ketauhidan. Dgn menggunakan bahasa dan nada yang lembut ibu bapa akan membina suasana tenteram dan mulia. Ibu bapa bole mnyatakan aspek2 keagungan, kekaguman (elements of wonder) tentang benda2 seperti hujan, air, kesihatan, bulan , bintang dan matahari serta sebagainya yang mempunyai tanda-tanda kebesaran Tuhan.

4. ADAB MEMUJI ALLAH SWT

* Bila anak dah dapat memerhatikan keindahan dan kesempurnaan sesuatu perkara serta berpandangan positif atas setiap kejadian, maka perasaan syukur dan pujian harus dihadapkan kepada Allah SWT yang menjadikan makhluk-Nya. Antara ucapan2 yang biasa diucapkan bagi menyatakan perasaan ini seperti Subhanallah, Alhamdulilah, Allahuakbar , Masya Allah, Insya'Allah dan sebagainya.

5. ADAB SILATURAHIM

* Adab silaturahim sangat lah penting kerana anak yg cerdik harus juga menjadi anak yg mulia. Ibu bapa harus menunjukkan teladan yang baik seperti sentiasa berbuat baik, suka menolong, suka memberi sumbangan, dan banyak lagi. Anak2 kecil yg membesar dlam suasana yg kaya dengan penghayatn akan lebih berkemungkinan untuk membina budaya silaturahim dan menjadi org2 yg disayangi dan dihormati.


KESIMPULANNYA; ibu bapa memainkan peranan yang sangat besar serta bertanggung jawab dalam adab anak-anak. Sama sama la kita berusaha menjadi yang lebih baik demi masa depan anak2 dan keluarga.


[ sumber: Pa&Ma Dec 12 ]

Saturday, 17 November 2012

Kenapa ESP tu HOT produk?

Kita ni manusia biasa yang sememangnya nak cantik..sihat luar dan dalam dengan mudah... Payah gak kan gitu? Shaklee ada solusi.. [wah gitewww]....

Pernah dengar atau baca ESP? Ha la..yang tu... [yang mana ek]...
HaA..yang bole kenyangkan perut..yang buat slim [kena disiplin nafsu makan hee], cantikkan kulit..untuk gastrik...untuk kulit yang gebu....

Kebaikkan ESP... [tengok chart bawah]

Apa rasa? berani nak cuba... :)
caraila saya sekiranya nak order...
FB: www.facebook.com/isyahsabela
Sms/call/whatsapp:0172505401
Shaklee ID:888805

Thursday, 15 November 2012

Muharam 1434H

Lama tak menulis..sepatutnya setiap hari perlu satu entry...
Ya Allah, dugaan untuk berjaya..harus dibuang rasa malas yang meraja...
Selamat Menyambut Tahun Baru kepada semua sahabat yang beragama islam...
semoga kita sama sama brrhijrah ke aran yang lebih baik untuk measa depan kita dan keluarga kita tercinta...

Google AD
Salam sayang,
Aishah
Shaklee ID:888805

Friday, 9 November 2012

ALLAH SAYANGKAN SAYA


Bila keresahan melanda...acapkali hal yang negative akan difikirkan terlebih dahulu....
Cabaran 90hari disahut..
Segala yang akan ditutur harus positive..segala yang difikir harus positive...
apa pun yang mereka nak cakap, hanya AKU yang mampu mengubah nasib aku...
Di saat mcm ni, rasa nak mengadu dengan abah...
* kalau abah masih hidup, nak sangat aku bagitau dia yang aku sayangkan dia*
~ Abah, tak pernah sekali aishah lupakan abah... Semoga abah ditempatkan di golongan orang yang beriman..semoga abah dijauhkan dari segala siksaan kubur dan api neraka...Abah, aishah rindu abah~

# Alfatihah untuk arwah abah tercinta Sulaiman Bin Hakip @ Lahakim #


Thank You Allah...
kerana memberi aku peluang untuk bernafas sehari lagi di bumi Mu...
Thank You Allah..
kerana memberi aku peluang untuk mencuba dan mencuba...
Thank You Allah...
kerana memberi aku peluang untuk memajukan diri
Thank You Allah..
kerana menemukan aku dengan mereka yang baik 
Thank You Allah...
kerana sayangkan aku!


Your Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID:888805
email: shalee1506@gmail.com
sms/whatsapp: 017-2505401 [aishah]



Testimoni Vitamin E

Ni saya google and upload untuk readers..... Happy bloging ;)

Mereka ini sudah mencuba. Hasilnya sangat baik kan....tak berani nak cuba ke? Haa, jantung berdebar tandanya mahu tapi malu..... ;)

Well, baca and tengokla hasil yang sudah cuba..kalau berminat kat bawah ada how to find me.....

Copyright:www.google.com
Credit to cik aula :)
JLO and Vit E SHAKLEE


Jadi, if berminat...you know how right..
PM kat facebook bole www.facebook.com/isyahsabela
Sms/whatsApp: 017 250 5401 [aishah]

Shaklee ID:888805


Cantik Bersama Shaklee

Wanita dan kecantikkan umpama kembar....yelah kan, mana ada wanita yang x nak cantik. Even though cantik ni subjektif...tapi yang biasa dijaga rapi mesti mula dengan muka..kulit yang cantik...dan seterusnya....
Cantik serta sihat luar dan dalaman!! Siapa yang tak nak kan...rasa tak mengancam pulak kalau setakat cantik LUAR je..silap time, orang kata plastik je pulak....

SHAKLEE ada yang sesuai untuk cantik luar dan dalaman :)
Yeah... SÈT FEMINIM namanya..gandingan mantap VITAMIN E dan ALFALFA...
VITAMIN E COMPLEX, Asli dan tanpa bahan pengawet serta perasa tambahan itulah Vit E Shaklee....bila disebut harga dengar macam mahal tapi vitamin E Shaklee ni mengandungi d-alfa tokoferol asli dari minyak sayuran dan lengkap dengan selenium [selenium yeast]. Tanpa selenium, vitamin E nanti brrtindak sebagai toksik for a long term. Mak aiii, apo bondo d alfa tokoferol tu?  Click http://ms.wikipedia.org/wiki/Tocopheryl_acetate untuk pemahaman memasing ye... Jadi tak perlu dah nak beli asing asing kan....

Vitamin E ni;
1. Melambatkan process penuaan 
2. membantu menghilangkan parut dan jeragat
3. Mampu mencegah bengkak susu atau clog duct
4. Membantu mengatasi masalah kedinginan untuk para ibu yang menyusu
5. Membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
6. Membantu mengurangkan sakit semasa pre-menstrual [untuk wanita]

Alfalfa pulak  membantu pembersihan dalaman bagi yang belum berumahtangga mahupun yang sudah berkahwin. Membantu masalah kedinginan suami isteri. Bertindak sebagai penggalak susu, mampu meningkatkan stamina, melegakan sembelit, mampu menegangkan payudara, dan banyak lagi....





Wednesday, 7 November 2012

ALFALFA SANA SINI

Mungkin masih ramai lagi yang tertanya tanya BETUL KE ALFALFA SHAKLEE NI BAGUS?? YE KE? TAK PERCAYALAH...

Ni testimoni seorang wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai anak. Credit to mommy iskandar  www.mommyiskandar.com untuk testimoni ni... I insert kat sini untuk korang review sendiri... Puan kita ni ada keputihan dari bangku sekolah sampai dah ada anak... alhamdulillah dengan consume alfalfa secara disiplin and konsiten , masalah dia beransur baik... dan HUBUNGAN MESRA dengan SUAMI menjadi LEBIH LEBIH BAIK....



KEISTIMEWAAN Alfalfa : 

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu, 3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri drp protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) dan membantu dalam penyusuan ibu.


Akar alfalfa yang tertanam jauh ke dalam tanah mencari mineral penting yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain. Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.




Jadi apa lagi... keraguan tak membantu heee.. 
berminat, jangan segan silu nak sms/ whatsapp 017-2505401 [aishah] 
insya'allah dapat membantu
shaklee ID : 888805



Saturday, 3 November 2012

Rahsia Si Raja Tumbuhan ~ Alfalfa ~

Like usual.. SHAKLEE ada promosi lagi sepanjang November ni. Kali ni Alfalfa! Haaa.. tu senyum tu.. Tau eh rahsia Alfalfa ni apa... heeeee *sengal kan aku*

Entry kali ni sya nak cakap sikit je..tak nak banyak banyak.. Sapa pernah cuba Alfalfa? Shaklee punya tau..bukan yang lain lain tu...  Sini sya nak share sikit rahsia dan khasiat si Alfalfa ni..alah, Raja Segala Tumbuhan tu....

2 size (S/L)
Alfalfa ni sesuai untuk LELAKI dan PEREMPUAN ye.. jadi jangan segan la nak share suami isteri ye hikhikhik

Antara khasiat Alfalfa:-

1. Sebagai milk booster untuk ibu ibu yang menyusukan anak (den akui ye betul..bengkak saje)
2. menghilangkan rasa letih/kurang mood/penat 
3. Merawat masalah keputihan pada wanita (mesti cik akk semua nak rasa selesa kan kat bahagian V tu...mesti cuba ni)
4. Membesar dan menegangkan payudara bagi perempuan
5. membuang angin
6. mengurangkan kolestrol
7. melawaskan pencernaan  (tak yah nak teran teran dah lepas makan alfalfa)
8. sesuai untuk yang ada ekzema/alergik ~ asthma/resdung
9. menguatkan stamina sang suami 
10. mengatasi masalah nafas berbau

Yang menarik hati nya.. ALFALFA bole mengeratkan lagi hubungan suami isteri...

ada banyak lagi khasiat and rahsia alfalfa ni.. tak cukup tanah nanti ... korang mesti cuba sendiri...

ni testimoni yang ku copy dari blog master shaklee kak shareeza [cery] or known as mama faiz untuk u all baca pulak :)
____________________________________________________________
1) Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang.Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
_____________________________________________


Jadi berminat nak cuba bila bila masa bole contact sya okay!

Shaklee ID : 888805 [aishah]
FB: www.facebook.com/isyahsabela
HP: 017-2505401 [sms/whatsApp]


Monday, 29 October 2012

Doa Dimurah Kan Rezeki

Mari Kita Berdoa bersama....

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu"

Ada orang bertanya... Kenapa masuk SHAKLEE? Terus terang, jawapan aku adalah "ntah"........ tapi lepas duk fikir semula... aku nak usaha sesuatu..nak capai sesuatu.. aku ada impian mcm orang lain... jadi aku kena set satu hala untuk aku capai impian aku.. aku nak ada kereta sendiri.. tak mau la share dengan husband..nak ada rumah yang bukak pintu nampak gate, nampak jalan instead of nampak lift mcm sekarang..tapi itulah kalau setakat sebut, setakat mimpi kosong, well ZERO la ending nya...

so...aku tanam azam...aku kena buang rasa ragu2 aku..rasa takut aku..rasa malu tak bertempat aku ni...

Ya allah, ku mohon ya allah... 
sesungguhnya engkau maha berkuasa lagi maha mengetahui apa2 saja yang akan terjadi dalam laluan perjalanan hidup ku... 
terima la taubat ku..
murahkanlah rezeki ku dan suami ku..
limpahkan la rahmatmu ya allah kepada kami...
sesungguhnya ya allah, hanya padamu tempat kami mengadu!

Amin ya rabballalamin...



Saturday, 27 October 2012

Vitamin C Shaklee

Yummylicious...... (betul ke ni heee) 
Itu la kata kata yang bole digambarkan untuk Vitamin C shaklee ni. Kenapa sya kata macam tu? sebabnya.... vitamin C shaklee ni takde ada perasa tiruan (top up rasa oren nak kasi rasa gituuu ) ~ takde pewarna tambahan AKA additional color ~ takde bahan pengawet jugak .... Vitamin C shaklee ni SEMULAJADI...


Vitamin C Shaklee lengkap dgn bioflavonoid (bahan penting yang membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik).


Vitamin C adalah salah satu vitamin yang paling terkenal, Seperti yang kita tahu, vitamin C bermanfaat sebagai antioksidan yang universal dan kos effektif. Vitamin C juga menggalakkan kulit yang cantik dari dalam dan luaran, membantu meningkatkan sistem imun, dan membantu mencegah beberapa jenis kanser.

Dengan pengambilan Vitamin C Shaklee secara konsisten, ia mampu merawat pen
yakit resdung yang kronik tanpa perlu membuat rawatan resdung! 

PERCAYA ATAU TIDAK...CUBA SENDIRI UNTUK MENGETAHUI NYA..

Antara Tanda Kita Kekurangan Vitami C;

a) Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah (sikit sikit nak ngamuk.. padahal belum time bendera merah gitu) 
b) Kulit kelihatan kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar (cepat belek kulit sekarang....!!)
c) Wajah nampak tua dari usia (kompem harus makan Vitamin C ni nak bagi kurang kedut hikhikhik)
d) Mudah demam / antibodi tak kuat  
e) gusi asyik berdarah ........ dan banyak lagi!


Faedah dan Kebaikkan mengambil Vitamin C ~ antaranya;

a) Mudah demam / antibodi tak kuat
b) Memperbaiki Simptom Pendarahan
c) Mencantikkan Kulit 
d) Memperbaiki Insomnia
e) Memerangi kanser
f) Mengecutkan jerawat
g) mengecilkan liang pori serta muka lebih tegang dan melembutkan kulit

Sebenarnya banyak lagi kehebatan vitamin C ni... korang kena cuba, baru korang bole rasa dan alami apa yang sya kata Yummylicious tadi :)

satu lagi tentang Vitamin C ni.. bole dibuat jadi masker... ini sya petik dari blog master shaklee iaitu kak cery http://www.mamafaiz.com/2012/10/kelebihan-masker-vitamin-c-shaklee-yg.html

Tapi, hanya dengan Vitamin C shaklee ye ...  lepas ni cuba tau!
Berminat untuk mencuba Produk Shaklee boleh call /whatsApp saya di 017-2505401 atau email shalee1506@gmail.com
PM facebook pun bole.. http://www.facebook.com/isyahsabela


** tak cuba tak tau.. dah cuba tak menyesal ... kena yakin,,disiplin, dan usaha **
XoXo